Kas man jāzina pirms mājas drošības sistēmas iegādes?

Mājas drošības sistēmas izvēle var būt sarežģīts lēmums, kuru pieņemt. Nav universāla risinājuma, kas būtu piemērots visiem. Mājas drošības sistēmai jābūt pielāgotai jūsu konkrētajai situācijai, kas atbilst jūsu vajadzībām, budžetam un apstākļiem.

Kas jums jāzina pirms drošības sistēmas iegādes? Lasiet rakstā.

 

Padomājiet par to, kuras funkcijas jums ir svarīgas

Pirms izvēlēties pamata mājas drošības sistēmu, vispirms pajautājiet sev, ko vēlaties, lai drošības sistēma dara jūsu labā.

Mūsdienu tirgū ir pieejami trīs galvenie drošības sistēmu veidi: drošības aprīkojums, mājas automatizācija un vides uzraudzība.

 

Drošības aprīkojums

Tradicionālās mājas drošības ierīces, piemēram, apsardzes signalizācija, stikla plīšanas detektori un āra kameras, ir noderīgas, ja uztraucaties par tādām problēmām kā ielaušanās, zādzība vai vandālisms.

 

Viedās mājas automatizācija

Viedās tehnoloģijas pielāgojas jūsu ģimenes grafikam un vēlmēm. Piemēram, mājas automatizācija var ieslēgt apgaismojumu, kamēr atrodaties ārpus mājas, lai izskatītos, ka māja ir apdzīvota.

 

Vides monitorings

Šajā kategorijā ietilpst tādas iekārtas kā dūmu un tvana gāzes detektori un ūdens noplūdes detektori, kas ziņo par problēmu mājā, lai varat paspēt laicīgi rīkoties.

 

Zemāk skatiet standarta drošības sistēmu aprīkojuma sarakstu, ko pārvalda lielākā daļa apsardzes uzņēmumu. Drošības pakalpojumu sniedzēji mēdz dažādi komplektēt ierīces, tāpēc, pārlūkojot produktu komplektāciju, ir svarīgi paturēt prātā savas prioritātes.

 

Drošības kameras

Ko tās dara: ieraksta video, seko līdzi kustībai un izgaismo apkārtējo zonu, kad tā uztver kustību. Izmantojiet drošības kameras, lai atvairītu vai notvertu iebrucējus.

 

Durvju/logu sensors

Ko tas dara: ieejas sensori informē, kad piespiedu kārtā atveras durvis vai logs. Izmantojiet durvju un logu sensoru, lai aizsargātu ieejas un brīdinātu jūs, kad kāds ir iekļuvis mājā.

 

Stikla plīšanas sensors

Ko tas dara: stikla plīšanas sensori var brīdināt par stikla plīsumiem. Izmantojiet stikla plīsuma sensoru, lai aktivizētu trauksmi, lai atbaidītu iebrucējus, kuri iekļūst pa izsistiem logiem vai stikla durvīm.

 

Kustību detektors

Ko tas dara: var jūs brīdināt, kad tas nosaka kustību. Brīdina jūs par iebrucējiem jūsu mājā.

 

Oglekļa monoksīda detektors

Ko tas dara: CO detektors aktivizē trauksmi, uztverot oglekļa monoksīdu jūsu mājās.

Oglekļa monoksīda sensors var glābt dzīvības un nosūtīt brīdinājumus, kad esat mājās un prom.

 

Ūdens noplūdes sensors

Ko tas dara: brīdina par noplūdēm un ūdens uzkrāšanos. Izmantojiet plūdu sensoru, lai novērstu nopietnus ūdens bojājumus un novērstu problēmas ar santehniku un ierīcēm.

 

Dūmu detektors

Ko tas dara: Ugunsgrēka un dūmu trauksmes signāli var brīdināt par ugunsgrēku, dūmiem un lielu karstumu. Izmantojiet dūmu detektoru, lai laicīgi atklātu uguns izplatīšanos jūsu mājā.

 

Izvēlieties drošības sistēmas instalāciju un pārvaldību: Profesionāla vai pašuzraudzīta apsardzes sistēma

Profesionāli uzstādīta sistēma vienmēr būs dārgāka, jo jūs maksājat par uzstādītāja laiku un pieredzi, kurš ieradīsies jūsu mājās un aprīkos to ar visām ierīcēm un sensoriem, kas nepieciešami pareizai drošībai.

 

Lielākā daļa DIY uzņēmumu piedāvā vienkāršas montāžas iespējas, kurās tiek izmantota lente, ja nevēlaties urbt sienās, kā arī soli pa solim video ceļvežus un citus uzstādīšanas norādījumus.

 

Kurš variants jums ir vislabākais, ir atkarīgs no jūsu budžeta un drošības sistēmas uzstādīšanas komforta līmeņa, spējas pašam vienmēr reaģēt uz trauksmes signālu un spējas adekvāti reaģēt trauksmes gadījumā. Šeit lasiet plašāk par pašuzraudzītas un apsardzes uzņēmuma uzraudzītas mājas drošības sistēmas plusiem un mīnusiem.

 

Izmēram ir nozīme

Neatkarīgi no tā, vai izvēlaties DIY vai profesionāli uzstādītu drošības sistēmu, jums būs nepieciešams pietiekami daudz aprīkojuma, lai tas atbilstu jūsu mājai izmēram. Neaizmirstiet nosegt visas ieejas un izejas savā mājā ar sensoru vai kameru.

Neliela sistēma varētu būt piemērota dzīvoklim vai mazai mājai. Ja jums ir lielāka māja, jums būs nepieciešama sistēma, kas aptver visas durvis un logus, kā arī teritoriju.

 

Mājas drošības sistēmas ir pieejamas par pieņemamām cenām

Pat ja jums ir ierobežots budžets, jums var būt mājas drošības sistēma. Ir vilinoši noteikt cenu kā galveno drošības sistēmas iegādes prioritāti, taču vispirms meklējiet atbilstošu aprīkojumu jūsu situācijai un tad sapratīsiet īstās izmaksas. Jūs varat atrast lielisku mājas drošības sistēmu par nelielu budžetu, taču, izvēloties lētāku variantu, neapdraudiet savu drošību.

 

Lielākajai daļai drošības sistēmu ir nepieciešams ikmēneša maksājums par uzraudzību un vienreizējs maksājums par aprīkojumu.

 

Rūpīgi izvēlieties pakalpojumu sniedzēju

Tad, kad esat noskaidrojis mājas drošības sistēmas nozīmi un zināt, kādi pakalpojumi ir pieejami, jums būs jāizvēlas pakalpojumu sniedzējs. Vispirms apsveriet, cik ilgi uzņēmums darbojas, kāda ir uzņēmuma pieredze, kādas ir atsauksmes.

 

Pārliecinieties, ka esat izvēlējies licencētu apsardzes uzņēmumu. Valsts policijas mājaslapā ir pieejams pilns saraksts ar uzņēmumiem, kuriem ir izsniegtas licences apsardzes pakalpojumu sniegšanai.

 

Nepiekrītiet piedāvājumiem, ko izsaka komersanti bez licences vai ar neatbilstošu apsardzes darbības licenci.

 

Ieplānojiet konsultāciju mājās

Ja vēlaties, lai jūsu sistēma tiktu instalēta profesionāli, apsveriet iespēju apsardzes uzņēmuma konsultanta ierašanos jūsu mājā, lai novērtētu situāciju, konsultētos un sagatavotu jums piemērotu piedāvājumu.

 

Visbeidzot, atcerieties, ka ikviens ir pelnījis, lai viņa īpašums un ģimene tiktu aizsargāta. Tagad viss, kas jums jādara, ir iegūt mājas drošības sistēma.

Izvēlies sev piemērotāko apsardzes sistēmu komplektu

Ja vēl neesat izlēmis par nepieciešamo aprīkojumu, zvaniet pa tālruni +371 67 67 7777 un mūsu speciālisti atbildēs uz Jūsu jautājumiem.

Apsardzes sistēmas akcija 10 eur menesī