Kas jums jāzina pirms drošības kameru iegādes?

Tikai drošības kameru esamība var nekavējoties ietekmēt mājas drošību. Tās var būt efektīvs līdzeklis pret zagļiem un vandāļiem, kā arī efektīvs līdzeklis noziedzības novēršanā. Tā kā mūsdienās tik daudz kameru tiek monitorētas, izmantojot mobilo lietotni, tas atvieglo jūsu mājas pārraudzību. Mūsu pieredze liecina, ka, lai gan drošības kameras ir vienkāršāk lietojamas nekā jebkad agrāk, paša aprīkojuma iegāde ir kļuvusi sarežģītāka, jo kamerām ir daudz un dažādu funkciju, kas mulsina patērētājus.

Ja apsverat drošības kameru iegādi, izvērtējiet visus kritējus pirms investējat drošības kameru sistēmā.

 

Kāpēc jums ir nepieciešamas drošības kameras?

 

Jūs zināt, ka jums ir vajadzīgas kameras, bet vai zināt, kāpēc?

Drošības kameras piedāvā vienkāršu, salīdzinoši lētu veidu, kā aizsargāt cilvēkus un īpašumu no ielaušanās. Mājas drošības kameras uzstādīšana telpās vai ārpus telpām ļauj jebkurā laikā attālināti redzēt, kas notiek jūsu īpašumā, pateicoties iebūvētiem kustību sensoriem.

Labas drošības kameras nodrošina sirdsmieru, kad esat prom no mājām. Filmēto materiālu var izmantot, lai informētu policiju, ja īpašuma tuvumā noticis kas aizdomīgs vai sauktu pie atbildības vainīgo. Pētījumi ir parādījuši, ka tikai kameras klātbūtne var atturēt potenciālu zagli, kas māju ar kamerām uzskata par sarežģītu ielaušanās mērķi un atmet plānu par ielaušanos īpašumā.

 

Ko redz zagļi?

Sākumā identificējiet sava īpašuma vājās vietas. Mājas problēmzonu noteikšanu var padarīt daudz vienkāršāku, aplūkojot savu māju ar zagļa acīm. Pajautājiet sev: “Ja es būtu kramplauzis, kā es ielauztos savā mājā?” Padomājiet par to, ko meklē zagļi, un pārbaudiet, vai jūsu mājā ir šīs zonas pietiekami aizsargātas. Apskatiet vietas, kuras naktī ir maz apgaismojuma vai kurās nav apgaismojuma. Vietas, kas būtu labi slēpņi un celiņi, kur zagļi var izkļūt, neradot aizdomas.

 

Funkcijas, kuras meklēt kamerā

Pievēršot uzmanību daudzajām kameru iespējām, jūs varat būt pārsteigts par tik plašu izvēli. Turklāt plašā izvēle palīdz nodrošināt, ka jūs saņemat kvalitatīvu produktu ar efektīvām funkcijām – un sirdsmieru, kas jums nepieciešams, lai justos droši savās mājās.

Šeit ir dažas funkcijas, kuras mēs uzskatām par būtiskām mājas drošības kamerās:

 

Ātra kustības aktivizēšana

Izvēlieties kameru, kas darbojas ātri un nevilcinās. Kamerai jāsāk ierakstīt, tiklīdz tiek konstatēta kustība un/vai troksnis un jānosūta brīdinājumu jums un/vai apsardzes dienestam. Daļēji šī funkcija ir atkarīga no Wi-Fi signāla stipruma un ātruma. Taču laba kamera vienmēr “pamostas” brīdī, kad notiek kustība, lai nosūtītu brīdinājumu.

 

Kvalitatīva video izšķirtspēja

Tas ir viens no vissvarīgākajiem apsvērumiem, izvēloties kameru, lai iegūtu izteiksmīgus un kvalitatīvus attēlus. Sākot salīdzināt iespējas, jūs atradīsiet daudz drošības kameru, kas pretendē uz 1080p video izšķirtspēju. Bet daudzas kameras sasniegs šo 1080p etalonu tikai visideālākajos apstākļos, piemēram, kad Wi-Fi signāls darbojas ar pilnu jaudu. Turklāt izšķirtspēja nav vienīgais faktors, kas nosaka drošības kameras video kvalitāti. To vēl var noteikt kadru nomaiņas ātrums un tas, vai kamera izmanto augstu dinamisko diapazonu (HDR). Jo lielāks kadru ātrums, jo vienmērīgāks ir video. Video ir nekustīgu attēlu sērija, kas savienota kopā, lai izveidotu kustīgu attēlu. Jo mazāks kadru nomaiņas ātrums, jo retāk tiek uzņemts nekustīgs kadrs, kā rezultātā tiek iegūts nevienmērīgāks materiāls. Reālā laika mērīšana parasti tiek mērīta kā 30 kadri sekundē.

 

Apgaismojums un redzamība

 Ja jūs plānojat izmantot kameru telpās ar vienmēr ieslēgtām gaismām, jums derēs gandrīz jebkura kamera. Tomēr, ja plānojat novietot iekšējo kameru pret durvīm vai logu, ir nepieciešams iegādāties kameru ar plašu dinamisko diapazonu. Šajā gadījumā gaisma, kas plūst no objekta aizmugures, ir daudz spilgtāka nekā apkārtējais apgaismojums, un tas radīs attēlu, kurā objekts izskatās kā ēna un to nevarēs atpazīt.

Naktī, lai filmētu kvalitatīvu video, ir nepieciešams alternatīvs apgaismojums, kas parasti ir nakts redzamības gaismas diodes. Šīs infrasarkanās gaismas diodes rada ar neapbruņotu aci neredzamu gaismu. Patiesībā, ja jūs labi ieskatāties, tās spīd sarkanā krāsā, bet jūs neredzēsiet, ka no tām izšaujas gaismas stars. Nakts redzamības gaismas diodes nevar izmantot caur stiklu.

 

Divvirzienu audio 

Tāpat kā 1080p un nakts redzamība, divvirzienu audio ir kļuvis par standartu, kas mūsdienās tiek sagaidīts no mājas drošības kamerām. Divvirzienu audio ļauj jums tūlītēji sazināties ar pie mājas esošo personu no jebkuras vietas.

 

Failu uzglabāšana

Pārdomājiet, cik daudz laika jūs plānojat pavadīt, apskatot savus uzņemtos materiālus? Vai jums ir nepieciešams, lai kameras darbotos visu diennakti, vai arī meklējat kameru, kas ieraksta video un tiek aktivizēta tikai konstatējot kustību? Pēdējais iestatījums, protams, ir rentablāks. Kamerai nevajadzēs ierakstīt visu, tāpēc par video glabāšanu būs jāmaksā mazāk.

Aprēķinot drošības kameru kopējās izmaksas, noteikti ņemiet vērā ikmēneša maksu (piemēram, mākoņa abonementu – attālais serveris, kas savienots ar jūsu kameru, izmantojot internetu). Dažām kamerām video glabājas vai nu kameras microSD kartē, vai atsevišķā pievienotajā cietajā diskā. Izsveriet, kura iespēja jums šķiet pieņemamāka un, jūsuprāt, drošāka.

 

Skata leņķis 

Vēl viens svarīgs punkts, kas vienmēr jāņem vērā, izvēloties aprīkojumu, ir tas, cik lielu laukumu vēlaties filmēt. Jo šaurāks ir objektīvs, jo konkrētākam mērķim jābūt. Ja leņķis ir šaurs, izmantojiet to, lai uzraudzītu, piemēram, kāpnes, ja jums ir tāda nepieciešamība. Plašākam skatam, izvēlieties platāka leņķa objektīvu lielu telpu uzraudzībai. Tomēr drošības kameras ar plašāku redzes lauku mēdz izkropļot kadrus, radot “zivs acs” efektu. Meklējiet augstas izšķirtspējas megapikseļu kameras, kurām ir iespējams aptvert lielāku platību un joprojām redzēt ļoti detalizētu informāciju. Jo plašāks skata leņķis, jo mazāk kameru būs jāinstalē, lai aptvertu visu īpašumu.

 

Dizains un izturība

Atcerieties, ka, ja jūs vēlaties uzstādīt kameras gan mājā, gan ārpus mājas, tām jābūt ne tikai pievilcīgām un viegli pamanāmām potenciālajiem zagļiem, bet arī izturīgām pret Latvijas laika apstākļiem.

Ir daudz veidu drošības kameru. Dažas no visizplatītākajām ir:

  • ložu kameras, kas ir taisnstūrveida kastes, kuras, iespējams, redzat izvirzītas no sienas;
  • kupola kameras, kuras bieži ir piestiprinātas pie griestiem un atrodas tonētā vākā;
  • PTZ kameras, kas piedāvā tālvadības iespējas, lai pielāgotu redzes lauku.

 

Pamatojoties uz jūsu drošības vajadzībām un vietu, kur plānojat uzstādīt kameras, apsveriet, kāda veida kameras nodrošinās sniegs jums vēlamo materiāla kvalitāti.

 

Kā veidojas drošības kameru cenas?

Tā kā ir tik daudz kameru izvēles iespēju, ir ļoti dažādas cenas par aprīkojumu un ikmēneša uzraudzību. Cena atkarīga no tā, kuru kameru vai zīmolu izvēlaties. Drošības kameru cenas nosaka filmējamā īpašuma platība, kopējais nepieciešamo kameru skaits, video uzglabāšanas veids, videoklipu glabāšanas ilgums. Ja jums ir nepieciešams novērošanas kameru komplekts, iegādes izmaksas un video uzglabāšanas maksa būs augstāka kā nelielam īpašumam ar pāris kamerām. Pirms kameru iegādes iesakām konsultēties ar speciālistu, lai izprastu, kas jums būs nepieciešams un atrastu vislabāko par jūsu izvēlēto budžetu.

 

Mēs ceram, ka šajā mājas drošības kameru ceļvedī esam norādījuši jums uz svarīgākajām funkcijām un jautājumiem, kurus apsvērt, iegādājoties drošības kameras.

Ja meklējat savam īpašumam uzticamu videonovērošanas sistēmu vai modernizējat esošo, iegādājieties to no uzticama ražotāja un piegādātāja, kas var piedāvāt jums vislabāko risinājumu.

 

Neatkarīgi no tā, ko izvēlaties, SP Leģions komanda vienmēr ir gatava palīdzēt.

 

Izvēlies sev piemērotāko apsardzes sistēmu komplektu

Ja vēl neesat izlēmis par nepieciešamo aprīkojumu, zvaniet pa tālruni +371 67 67 7777 un mūsu speciālisti atbildēs uz Jūsu jautājumiem.

Apsardzes sistēmas akcija 10 eur menesī