10 padomi, kā pasargāt savu uzņēmumu no zādzības

Uzņēmumu īpašnieki katru dienu domā par to, kas ir nepieciešams veiksmīga biznesa izveidei un vadībai. Pēdējā lieta, par kuru uzņēmumu īpašnieki vēlas uztraukties, ir ielaušanās draudi uzņēmumā.

Diemžēl šie draudi ir ļoti reāli un uz tiem ir laicīgi jāreaģē. Ar zādzībām saistīto zaudējumu risināšana var kļūt par lielu izaicinājumu. Labā ziņa ir tā, ka ir veidi, kā aizsargāt savu uzņēmumu no zādzībām un turēt noziedzniekus pēc iespējas tālāk no sava uzņēmuma.

 

Izplatītākie veidi, kā zagļi iekļūst komerciālās telpās

Zādzība ir noziegums, kurš tiek paveikts izdevības gadījumā. Zagļi vienmēr izvēlēsies vieglāko veidu, kā iekļūt īpašumā. Visbiežāk zagļi ielaužas pa logiem vai durvīm, kas ir atstātas atvērtas un bez uzraudzības vai ir viegli uzlaužamas. Ieeja pa aizmugurējām durvīm ir ļoti izplatīta parādība, jo tās ir mazāk noslogotas un pārāk bieži netiek uzraudzītas.

 

Ierobežota piekļuve

Zagļi meklē vieglu piekļuvi un vienkāršākais veids, kā viņiem iekļūt ēkā, ir izmantojot neaizslēgtas/atvērtas durvis un logus. Turklāt pa atvērtām durvīm iespējamie iebrucēji var viegli analizēt telpu izkārtojumu un struktūru.

Ieejām vienmēr jābūt bloķētām ar sarežģītu iekļūšanu un ierobežotās biznesa zonās ir jābūt uzstādītām piekļuves kontroles sistēmām, lai tajās varētu iekļūt tikai pilnvarots personāls.

Uzņēmumiem iesakām ieviest čipa atslēgas un kodētas durvju ieejas, kas ļauj kontrolēt, kura persona izmanto konkrētas ēkas telpas. Tas var novērst vajadzību pēc atslēgām, kuras var pazaudēt, nozagt vai salauzt un tas ļauj atslēgām nekavējoties piešķirt vai atsaukt piekļuvi.

 

Ieejas durvis

Ieejas durvis bieži vien var būt vieglākās zagļu ieejas. Ļoti izplatīta ir arī iekļūšana pa aizmugurējām durvīm, jo tās ir mazāk noslogotas un pārāk bieži netiek uzraudzītas.

 

Logi

Ja durvis ir grūti uzlaužamas, zagļi skatīsies uz jūsu uzņēmuma logiem kā ieejas punktu. Atvērti vai vāji logu blīvējumi ir zagļa labākais draugs, taču viņi var nevilcināties izsist stiklu, lai iekļūtu ēkā.

Novērsiet nevēlamu iekļūšanu pa logiem un durvīm, aizslēdzot tās pēc darba laika un saglabājot drošības kodus konfidenciālus. Durvju un logu aizslēgšana vai drošības koda konfidencialitātes saglabāšana var šķist vienkārša, taču jūs būtu pārsteigti, cik daudz uzņēmumu kļūst par šo kļūdu upuriem. Ja darbinieki neuzmanīgi izturas pret atslēgām vai drošības sistēmas piekļuves kodiem, viņi var viegli nonākt nepareizās rokās, padarot ārdurvis par vieglu piekļuves punktu zagļiem.

Šīs ir dažas no acīmredzamākajām metodēm jūsu uzņēmuma aizsardzībai, taču tālāk ir sniegti daži papildu padomi, lai patiešām palielinātu jūsu drošību un samazinātu ielaušanās risku.

 

10 zādzību novēršanas padomi uzņēmumiem

Lai gan daži no šeit aprakstītajiem nepieciešamajiem piesardzības pasākumiem var šķist nozīmīgs sākotnējais ieguldījums, tas var ietaupīt uzņēmumam pēkšņus un ievērojamus izdevumus un galvassāpes nākotnē.

Lai jūsu uzņēmums nekļūtu par ielaušanās upuri, ieteicams ievērot šādus padomus.

 

1. Neviliniet zagļus ar inventāru

Visas vērtīgās preces jāuzglabā aizslēgtā korpusā, nepieejamā vietā. Turklāt mazākus, vieglus priekšmetus, kurus ir viegli satvert, vajadzētu novietot pēc iespējas tālāk no durvīm un logiem.

 

2. Nomainiet tradicionālās stikla durvis un logus

Lai gan stikls rada elegantu izskatu, lai atturētu zagļus no iekļūšanas ēkā, apsveriet iespēju nomainīt stikla durvis un logus pret kaut ko izturīgāku. Piemēram, izmantojiet laminētas durvis un logus vai, vēl labāk, rūdīto stiklu. Rūdītais stikls ir stiprāks un plīstot ir skaļāks, pievēršot apkārtējo uzmanību, ko zagļi nevēlas.

 

3. Apgrūtiniet ielaušanos

Ja atrodaties augsta riska zonā, atturiet zagļus no iekļūšanās ēkā ar restēm uz jumta logiem, logiem un durvīm. Vienmēr aizslēdziet durvis un logus un, ja iespējams, izmantojiet dubultcilindru slēdzeni.

 

4. Uzglabājiet skaidru naudu un vērtslietas drošībā

Ja jūs uzņēmumā turat skaidru naudu un vērtīgus krājumus, glabājiet tos drošā vietā, prom no tiešas redzamības. Seifs ir būtisks drošības ieguldījums jebkuram uzņēmumam, lai aizsargātu skaidru naudu, krājumus, vērtslietas un svarīgus biznesa dokumentus.

Ja jūsu uzņēmumam ir seifs, tas jāglabā vietā, kas nav redzama zagļiem. Turklāt nostipriniet seifu pie grīdas un atstājiet tajā minimālu skaidras naudas daudzumu uz nakti.

 

5. Ieviesiet drošības sistēmu

Signalizācijas sistēmas un kameru uzstādīšana var būt ļoti efektīvs līdzeklis pret ielaušanos. Novērošanas kameras nodrošina aizdomīgu vai noziedzīgu darbību ierakstu un palīdz identificēt noziedzniekus.

Papildu aizsardzībai un atturēšanai videonovērošanas kameras var integrēt ar ielaušanās signalizāciju, lai ikreiz, kad videonovērošanas kamera uztver kaut ko aizdomīgu, signalizācija var tikt automātiski iedarbināta, lai informētu ikvienu, kas atrodas netālu no ielaušanās, iespējams, aizbaidot zagļus.

Ņemiet vērā, ka noziedznieki mēdz pārbaudīt signalizācijas reakciju, izraisot trauksmes sistēmas aktivizēšanu, neieejot telpās, noskatoties un nosakot atbildīgo dienestu reakcijas laiku.

Signalizācijas sistēmu integrēšana ar telpās uzstādītajām viedajām gaismām ir vēl viens lielisks veids, kā atbaidīt zagļus. Tiklīdz tiek iedarbināta trauksme, tiek ieslēgtas visas viedās gaismas, izgaismojot visu īpašumu un atklājot noziedzniekus.

 

6. Parādiet drošības zīmes

Apsardzes uzņēmuma zīmju uzstādīšana redzamās vietās, lai informētu personas par kameru un signalizācijas sistēmu klātbūtni, bieži vien darbosies kā preventīvs līdzeklis.

 

7. Palieliniet redzamību ar apgaismojumu

Jūsu uzņēmumam jābūt labi apgaismotam gan iekšpusē, gan ārpusē, jo īpaši iekļuves punktos un zonās, kurās ir vērtīgas preces. Tas ļauj policijai vai drošības darbiniekiem uzraudzīt aizdomīgas darbības savā patruļā.

Ar kustību aktivizējamu apgaismojumu uzstādīšana ir lielisks veids, kā nodrošināt, lai jūs tiktu brīdināts katru reizi, kad kāds atrodas tuvumā. Pat ja neesat tur, lai uzraudzītu savu īpašumu, to var redzēt garāmgājēji, un policija var tikt informēta par ielaušanās gadījumu.

Labi apgaismotas telpas var būt pietiekams atturošs līdzeklis, kad runa ir par uzņēmuma drošību. Pat ja laupīšana notiek, pastāv ļoti liela iespēja, ka videonovērošanas kamera uztvers kustību un palīdzēs vieglāk identificēt vainīgos.

 

8. Noalgojiet drošības personālu

Apsardzes klātbūtne var ļoti efektīvi atturēt no ielaušanās. Gadījumos, kad notiek ielaušanās, apsardzes darbinieki ir profesionāli apmācīti reaģēt uz ārkārtas situācijām un nodrošina papildu aizsardzības līmeni. Uzticamas drošības sistēmas un apsardzes pakalpojumu kombinācija ir labākais veids, kā nodrošināt jūsu uzņēmuma drošību un aizsardzību pret zādzībām.

 

9. Izglītojiet savus darbiniekus

Darbinieki ir jebkura biznesa mugurkauls. Atcerieties, ka katrs uzņēmums ir tik spēcīgs, cik spēcīgi ir tā darbinieki un šis salīdzinājums attiecas arī uz darbinieku morāli un biznesa drošību.

Visiem darbiniekiem ir jābūt informētiem un jāievēro visi iepriekš minētie komerciālās ielaušanās novēršanas padomi. Viņiem ir jābūt informētiem par efektīvākajiem drošības pasākumiem un drošības protokoliem, kas jāievēro.

Pārliecinieties, vai pilnvarotie darbinieki zina, kā lietot biznesa drošības sistēmas, piemēram, ieslēgt un izslēgt signalizāciju. Izvēlētajiem darbiniekiem ir jādeleģē pienākumi par durvju un logu slēdzeņu pārbaudi, slēgto durvju politikas ieviešanu, kā arī īpašuma uzturēšanu, kopšanu un pienācīgu apgaismojumu.

Darbiniekiem dažkārt ir pieejama konfidenciāla informācija par uzņēmumu. Iekšējās zināšanas var ietvert precīzu vērtību atrašanās vietu un uzņēmuma seifa glabāšanas vietu. Personāla atlases laikā ir jāievieš ļoti stingrs pārbaudes process, lai nodrošinātu, ka komandā ir atbildīgi cilvēki.

 

10. Konsultējieties ar drošības speciālistu

Lai iegūtu labāko drošības praksi, kas pielāgota jūsu uzņēmumam, vienmēr ir lieliska ideja konsultēties ar drošības speciālistu. Ir pieejamas dažādas sistēmas, no kurām izvēlēties, un dažkārt var būt ļoti grūti pieņemt pareizo lēmumu. Pieredzējis drošības uzņēmums novērtēs jūsu biznesu, identificēs ievainojamības un palīdzēs izvēlēties labākos drošības pasākumus un sistēmas.

 

Ja jums ir nepieciešama palīdzība, lai novērstu zādzību, aicinām sazināties ar mums. Mēs veltīsim laiku, lai izprastu jūsu uzņēmuma unikālās drošības problēmas. Mūsu komanda palīdz izveidot integrētu drošības modeli, kas atbilst jūsu vajadzībām un atbilst jūsu budžetam. Sazinieties ar mums jau šodien, lai saņemtu bezmaksas konsultāciju, lai mēs varētu jums palīdzēt aizsargāt jūsu uzņēmumu.

 

Izvēlies sev piemērotāko apsardzes sistēmu komplektu

Ja vēl neesat izlēmis par nepieciešamo aprīkojumu, zvaniet pa tālruni +371 67 67 7777 un mūsu speciālisti atbildēs uz Jūsu jautājumiem.

Apsardzes sistēmas akcija 10 eur menesī