6 zagļu tipi


Vai jūs prātojat, kā zagļi izvēlas savus upurus vai upuru mājas? Atbilde ir tāda, ka viss ir atkarīgs no tā, kāda veida zaglis viņš ir un ko viņš vēlas nozagt.

Noskaidrosim, kādi zagļu veidi pastāv, un to, ko varat darīt, lai viņus apturētu.

Zagšanas iemesli

Vispirms ir jānoskaidro, kāpēc kāds īpašums kļūst par zagļu mērķi.

Parasti zagļi uzvedas kā plēsēji. Viņi identificē potenciālo upuri, kurš parāda vājās vietas un ienesīgu laupījumu. Viņi izmanto īpašuma drošības problēmas, piemēram, vājas slēdzenes un vietas, kas ļauj ērti iekļūt ēkā. Lielākajai daļai zagļu ir arī zināšanas par to, kādas vērtīgas lietas atrodas mājā un kā tās viņiem noderēs. Aicinām iepazīties ar pazīmēm, lai laicīgi pamanītu, ka jūsu īpašumu novēro zagļi. Vienīgais aspekts, kas zagļus vienu no otra atšķir, ir viņu darbības veids.

1. Viltvārži

Viltvārži maskēšanās mākslu izmanto jau ilgu laiku. Mūsdienas atšķirība ir tāda, ka cilvēki ir gudrāki un atklāj krāpniekus ātrāk nekā kādreiz. Cilvēki ir arī daudz piesardzīgāki pret svešiniekiem pie durvīm. Izlikšanās joprojām ir taktika, kas darbojas, jo īpaši attiecībā uz neaizsargātiem cilvēkiem, piemēram, vecāka gadagājuma cilvēkiem.

Zaglis var norādīt, ka ir kādas oficiālas iestādes pārstāvis un viņam, piemēram, ir jānolasa ūdens, gāzes vai elektrības skaitītājs vai kas cits.

Viņi mēģinās iekļūt īpašumā, uzdodoties par personu, kas viņi nav. Tie ir zagļi, kuri mēdz apzagt visneaizsargātākos cilvēkus un apkaimes. Iekļuvuši iekšā, viņi diskrēti nozog vērtīgas lietas, kad īpašnieks neskatās. Dažreiz paiet vairākas stundas vai pat dienas, līdz iemītnieks saprot, kas noticis. Bieži šādiem zagļiem ir vajadzīga nauda ​​un tā ir vajadzīga ātri.

2. Oportūnistu tips

Zagļi, kas savus upurus un īpašumus izvēlas spontāni. Viņu noziegums ir ļoti maz pārdomāts. Viņi vienkārši izmanto iespējas, tiklīdz tās rodas. Ejot garām īpašumam un ieraugot atvērtas durvis vai logu un, ja tuvumā neviena nav, viņi ieiet iekšā mājā un ņem pirmās vērtīgās lietas, ko pamana. Viņi dod priekšroku viegliem mērķiem, kas ir īpašumi ar neaizslēgtām vai vājām durvīm un atvērtiem logiem.

Viņi arī var izsist automašīnas logu, lai paņemtu ko vērtīgu, kas atstāts salonā.  Aicinām iepazīties ar padomiem, kā novērst ielaušanos automašīnā.

Šie noziedznieki netērē laiku, lai plānotu zagšanu. Kad viņi ir ieguvuši kaut ko vērtīgu, viņi zina, kur doties, lai to apmainītu pret skaidru naudu vai narkotikām.

3. Skauti

Skauti ir vienu soli augstāk par oportūnistiem, jo viņi iepriekš apdomā mērķus, nevis gaida, kad parādīsies iespēja. Viņi nebaidās izsist logu vai uzlauzt durvis, lai iekļūtu mājā vai dzīvoklī. Viņi paņems visu, ko vien var paņemt, kas ir viegli noslēpjams kabatās vai mugursomā.

4. Klejotāji

Viņi ir organizētāki nekā skauti. Klejotāji rūpīgi plāno savas zādzības, pirms tās veic. Viņiem ir sakari, lai pārdotu nozagtās preces un viņi bieži vien rūpīgi izpēta savus upurus pirms ielaušanās. Viņi iegaumēs ģimenes ieradumus, piemēram, grafiku, cikos ģimene dodas prom un cikos pārrodas mājās, lai izvēlētos vispiemērotāko laiku savam darbiņam.

5. Mierīgie aprēķinātāji

Mierīgajam un apņēmīgajam zaglim ir vajadzīgs laiks, lai izvēlētos savu mērķi. Viņu upuri būs turīgāki kā iepriekšējo zagļu tipiem un tāpēc viņiem būs vērtīgākas lietas, ko nozagt. Mierīgais aprēķinātājs var veikt nozieguma aprēķināšanu vairākas dienas vai nedēļas pirms nozieguma izdarīšanas. Šis zaglis iegulda laiku un enerģiju katrā noziegumā un tas nozīmē, ka tam ir jābūt viņa laika vērtam. Viņi noteikti nestaigā pa ielām, cerot kaut ko atrast. Viņus īpaši interesē īpašumi, kas ir gan pievilcīgi, gan kaut kādā veidā neaizsargāti.

Lieki piebilst, ka šis tips mēdz darboties turīgākos rajonos. Šiem blēžiem nav grūti “nolasīt” īpašumu. Viņiem būs diezgan skaidra vīzija no ārpuses, kādas lietas viņi varētu atrast iekšpusē. Viņi redzēs arī iespējamos īpašuma drošības trūkumus, kas viņiem palīdzēs gūt panākumus.

6. Profesionāļi

Šis zagļu tips, iespējams, ir vispieredzējušākais un veiksmīgākais. Pēc gadiem ilgas māju un uzņēmumu apzagšanas profesionāļi atlasa konkrētus augstvērtīgus priekšmetus. Viņi zina, ko vēlas, un zina, kā reaģēt, ja kāds mēģina viņus atturēt. Viņi arī pārzina policijas reakcijas laiku konkrētajā ielaušanās gadījumā.

Profesionāli zagļi veic plašu izpēti par drošības sistēmām un drošības metodēm. Profesionāli zagļi bieži darbojas kā grupa un var veidot savu zagļu karjeru. Dažreiz viņiem izdodas atrast kādu, kas ir ģimenei tuvu stāvoša persona vai uzņēmuma darbinieki, lai atklātu potenciālos zagšanas priekšmetus un īpašuma drošības metodes.

Profesionālie zagļi biežāk pievērsīsies uzņēmumiem un noliktavām, nevis mazām mājām un dzīvokļiem.

Izvairieties kļūt par zādzības upuri

Reizēm mēdz aizmirsties elementāri drošības pasākumi. Nedariet šīs darbības, kas padara jūs par vieglu zagļu mērķi.

Izpratne par dažādiem zagļu veidiem var palīdzēt jums sekot līdzi veidiem, kā novērst ielaušanos mājās. Viens no labākajiem veidiem, kā novērst ielaušanos, neatkarīgi no apzagšanas veida, ir mājas drošības sistēmas uzstādīšana.

Sazinieties ar mūsu speciālistiem, lai pielāgotu mājas drošības sistēmu, kas ir piemērota jūsu īpašumam un ģimenei un nepatiks nevienam zagļu tipam.

Izvēlies sev piemērotāko apsardzes sistēmu komplektu

Ja vēl neesat izlēmis par nepieciešamo aprīkojumu, zvaniet pa tālruni +371 67 67 7777 un mūsu speciālisti atbildēs uz Jūsu jautājumiem.

Apsardzes sistēmas akcija 10 eur menesī