10 lielākās mājas drošības kļūdas un kā no tām izvairīties

Mājas drošības sistēma ir lielisks veids, kā aizsargāt jūsu māju un ģimeni. Bet tas nenozīmē, ka varat aizmirst par visām pārējām lietām, kas jums jādara, lai nodrošinātu savas mājas drošību.

Šajā rakstā mēs apskatīsim dažas no visbiežāk sastopamajām mājas drošības kļūdām, ko cilvēki pieļauj savās mājās.

 

1.Durvju un logu neaizslēgšana

Tas izklausās pašsaprotami, taču viena no sliktākajām lietām, ko varat darīt, lai pakļautu māju zagļu apmeklējuma riskam, ir atstāt logus vai durvis neaizslēgtas. Jūs varētu pieņemt, ka zagļi parasti iekļūst mājā, izmantojot brutālu spēku. Taču visbiežāk zagļi meklē vismazāko piepūli un mazāko ietekmi ielaužoties, jo nevēlas pievērst sev uzmanību. Nekas to nepadara vienkāršāku, kā neaizslēgtas durvis.

Cilvēki bieži atstāj neaizslēgtas durvis vai atvērtu logu, izejot no mājas “tikai uz dažām minūtēm”. Tomēr lielākā daļa zādzību no sākuma līdz beigām aizņem mazāk nekā 10 minūtes.

Aicinām jūs vienmēr aizslēgt durvis pat tad, kad esat mājās. Izmantojiet savu mājas drošības un mājas automatizācijas sistēmu, tostarp viedās slēdzenes un mobilo lietotņu brīdinājumus, lai vajadzības gadījumā attālināti aizslēgtu durvis. Veiciet drošības pārbaudi pirms iziešanas no mājām, nodrošinot, ka visas durvis un logi, pat augšstāvā, ir aizslēgti.

 

2.Otrā stāva logu drošības ignorēšana

Cilvēkiem ir tendence uzskatīt, ka viņu otrā stāva logi ir pasargāti no zagļiem. Lai gan tie ir mazāk ticams mērķis nekā pirmā stāva durvis un logi, zagļi mēģinās piekļūt otrā stāva logiem, ja uzskatīs, ka viņi var iekļūt mājā šādā veidā. Nepaļaujieties uz sarežģītu kāpienu, lai tas darbotos kā atbaidīšanas līdzeklis, jo ir zagļi, kas atradīs veidus, kā tikt pie atvērtajiem otrā stāva logiem.

 

3.Garāžas durvju atstāšana vaļā

Zagļi meklē vieglu iespēju kā iekļūt mājā vai ātri nozagt kaut ko vērtīgu.

Atstājot vaļā garāžas durvis, pat ja atrodaties pagalmā vai mājas iekšienē, jūs dodat zagļiem iespēju ātri paņemt vērtīgas lietas vai iekļūt jūsu mājā.

Mūsdienu viedās mājas drošības tehnoloģijas var palīdzēt aizsargāt īpašumu, brīdinot par piespiedu durvju atvēršanu. Viedās garāžas durvis ļauj attālināti pārbaudīt, izmantojot mobilo lietotni, vai garāžas durvis ir atstātas vaļā. Tāpat savā mobilajā tālrunī varat aizvērt garāžas durvis, ja nepieciešams, vai nodrošināt piekļuvi kādam, kuram ir nepieciešams iekļūt garāžā, kad esat prom. Lasiet šeit mūsu padomus, kā vēl vairāk nodrošināt garāžas vārtu drošību

 

4.Paļaušanās uz paškontrolētu mājas drošības sistēmu

Pašuzraudzīta drošības sistēma joprojām ir labāka nekā īpašums bez jebkādas drošības sistēmas. Ir daudz DIY mājas drošības sistēmu, kuras varat iestatīt pats, taču ir svarīgi zināt pašuzraudzītas sistēmas ierobežojumus.

Varētu būt vilinoši pieņemt, ka varēsiet sekot līdzi savā telefonā tam, kas notiek mājas kamerās vai reaģēt uz jebkuru trauksmes paziņojumu. Bet ir iemesls, kāpēc apsardzes uzņēmumi piedāvā uzraudzības pakalpojumus — tas ir pilnas slodzes darbs. Jūsu kameru vai trauksmi var aktivizēt kaut kas nekaitīgs un jums tas ir jāpārbauda. Iespējams būsiet aizņemts, kad kamera konstatēs faktisku ielaušanos un jūs nevarēsiet to laikus pārbaudīt. Ir veidi, kā patstāvīgi izsekot savai drošības sistēmai, taču, ja nevarat to atļauties, apsveriet iespēju ļaut apsardzes uzņēmumam pārraudzīt brīdinājuma signālus jūsu vietā.

 

5.Mājas signalizācijas sistēmas neieslēgšana

Signalizācijas ieslēgšana līdzīgi kā durvju aizslēgšana, šķiet pašsaprotama, taču bieži tiek ignorēta. Tas ir fakts, ka mājā ar signalizāciju ir mazāka iespēja piedzīvot ielaušanos. Mājas drošības sistēmas aktivizēšana palīdz novērst zādzību. Profesionāli uzraudzīta mājas drošības sistēma var arī aizsargāt jūsu māju pret dārgiem ūdens bojājumiem, bīstamām temperatūras izmaiņām un dūmu vai oglekļa monoksīda avārijām.

 

6.Signalizācijas sistēmas programmatūra netiek atjaunināta

Lielākajai daļai drošības sistēmu ir programmatūra, kas regulāri jāatjaunina. Šajos atjauninājumos bieži ir iekļautas jaunas funkcijas un kļūdu labojumi. Turklāt vecākas programmatūras versijas bieži ir vairāk pakļautas uzlaušanai.

Lai no tā izvairītos, noteikti regulāri atjauniniet signalizācijas sistēmas programmatūru. Ja vēlaties saglabāt savu māju drošībā, pārliecinieties, vai izmantojat jaunāko signalizācijas sistēmas programmatūras versiju, lai jūs varētu izmantot jaunākās drošības funkcijas.

 

7.Mantu atstāšana automašīnā

Automašīna nav mantu glabātuve. Ja nevarat novietot automašīnu drošā garāžā, noteikti izņemiet no transportlīdzekļa visas vērtslietas vai vismaz novietojot tās automašīnā tā, ka tās nav iespējams pamanīt pa logiem.

 

8.Neapdzīvotas mājas izskats

Zagļiem ļoti pievilcīga šķiet māja, kuras iedzīvotāji uz laiku ir aizbraukuši. Izmantojot viedo apgaismojumu, sensoru gaismas un citas mājas automatizācijas ierīces, ir pietiekami vienkārši radīt iespaidu, ka kāds ir mājās. Āra apgaismojums palīdz novērst tumšas slēptuves un mūsdienu mājas drošības un mājas automatizācijas sistēmas ļauj māju īpašniekiem attālināti vadīt apgaismojumu, slēdzenes, TV un radio iekārtas, kas palīdz uzturēt apdzīvotas mājas iespaidu.

Lai izvairītos no mājas drošības kļūdām, kamēr esat ilgstošā prombūtnē, iepazīstieties ar padomiem, kā pasargāt mājokli, kamēr esat prom.

 

9.Apgaismojuma laika nekontrolēšana

Viens no labākajiem veidiem, kā atturēt zagļus, ir radīt iespaidu, ka kāds ir mājās, pat ja viņu nav. To var izdarīt automatizējot apgaismojumu. Ja apgaismojums tiek ieslēgts un izslēgts nejaušā laikā, izskatīsies, ka kāds ir mājās, pat ja tā nav. Zagļi bieži vien koncentrējas uz mājām, kas izskatās tukšas. Automatizējot apgaismojuma laiku, varat radīt iespaidu, ka kāds ir mājās, pat ja jūs neesat.

 

10.Ieraksti par plānotajiem ceļojumiem sociālajos medijos

Nav nekas slikts, ja esat aktīvs sociālo tīklu lietotājs, taču jums ir jābūt uzmanīgam attiecībā uz to, ar kādu informāciju dalāties publiski. Sociālie mediji ir lielisks veids, kā sazināties ar draugiem un ģimeni, taču tie var būt arī zelta raktuves zagļiem. Publicēt ziņas par gaidāmajām brīvdienām ir kā uzaicinājuma nosūtīšana zagļiem, ka jūsu māja būs tukša.

Daudzi cilvēki sociālajos tīklos ievieto fotoattēlus ar savām mājām, paši to neapzinoties. Šīs fotogrāfijas var sniegt zagļiem labu priekšstatu par jūsu mājas plānojumu un to, kādi vērtīgi priekšmeti ir jūsu īpašumā. Ja vēlaties publicēt informāciju par teātra izrādes apmeklējumu, ceļojumu un citu prombūtnes laiku, iesakām to darīt tad, kad esat atgriezušies mājās.

 

 

Mūsdienu mājas drošības sistēmas pilda ne tikai pamatfunkcijas, bet novērš arī bažas par to, vai bērni ir ieradušies mājās, ko dara jūsu mīluļi, kamēr esat prom, brīdina par sadūmojumu telpā utt.

Mēs esam priecīgi sniegt bezmaksas drošības konsultācijas un palīdzēt izveidot drošības sistēmu, pamatojoties uz jūsu ģimenes vajadzībām, rutīnu un budžetu.

Izvēlies sev piemērotāko apsardzes sistēmu komplektu

Ja vēl neesat izlēmis par nepieciešamo aprīkojumu, zvaniet pa tālruni +371 67 67 7777 un mūsu speciālisti atbildēs uz Jūsu jautājumiem.

Apsardzes sistēmas akcija 10 eur menesī