Pavasara tīrīšana labākai mājas drošībai

Garākas dienas, siltāks laiks un reibinošas ziedu smaržas nozīmē tikai vienu — gaisā virmo pavasaris!

Ja jūsu mājā ikgadējā pavasara tīrīšana ir jūsu darāmo darbu sarakstā, neaizmirstiet iekļaut arī drošības aprīkojumu. Lielākajai daļai cilvēku ir tendence pavasara tīrīšanu uzskatīt par laiku, kad jāsavāc nekārtība un jāveic ģenerāltīrīšana, taču daži papildu uzdevumi var padarīt jūsu māju drošāku.

 

Mājas drošības pavasara tīrīšanas padomi

 

Pavasara tīrīšanas padomi telpās  

Durvis un logi

Tīrot durvis un logus, pārbaudiet to izturību. Padomājiet par savu ārdurvju, slēdzeņu, logu vai bīdāmo stikla durvju nolietojumu un kvalitāti. Vai ir vaļīgas skrūves vai saplīsušas blīves? Vai tās ir pietiekami spēcīgas, lai pretotos piespiedu iekļūšanai, vai arī tām ir vajadzīgs pastiprinājums?

Ja siltos laikapstākļos ievietojat logā gaisa kondicionēšanas iekārtu, pārbaudiet, vai tā ir droša, nevis aicinājums iebrucējiem ienākt izmantojot logu.

 

Drošības aprīkojums

Notīriet visus kameru objektīvus, kā arī drošības sistēmas, jo putekļi var izraisīt iekārtu darbības problēmas.

Tīrot māju, pievērsiet uzmanību sensoriem. Pārvietojot lietas, pārliecinieties, ka neesat izkustinājis vai nebloķējat kustību sensorus un tie joprojām ir pavērsti tur, kur vēlaties.

Ja krāsojat sienas, ņemiet vērā, ka krāsu izgarojumi var aizsprostot jūsu dūmu detektorus. Krāsojot, iespējams, vēlēsieties tos īslaicīgi noņemt. Atcerieties tos novietot atpakaļ! Ja gadās nomest dūmu detektoru, ieteicams to pārbaudīt profesionālim. Detektora nomešana var izraisīt bojājumus, kurus jūs nevarat redzēt.

 

Baterijas un akumulatori

Daudzām drošības ierīcēm vai viedajiem termostatiem ir nepieciešams regulāri mainīt baterijas, tāpēc pārbaudiet katru ierīci un pārliecinieties, ka akumulatori ir lietošanas kārtībā un/vai uzlādēti.

 

Krāsns un kamīns

Ja mājās ir krāsnis vai kamīns, iesakām tos iztīrīt. Lai pārliecinātos, ka dūmvads ir tīrs, piesakiet skursteņa un dūmvadu tīrīšanu.

 

Dūmu un tvana gāzes detektori

Agrīna dūmu atklāšana ir galvenais faktors, lai novērstu mājas ugunsgrēku radītos postījumus, tāpēc visas uguns un oglekļa monoksīda noteikšanas ierīces iekļaujiet prioritārajā sarakstā! Katrā pavasara tīrīšanas sesijā jāiekļauj dūmu un CO detektoru pārbaude un, ja nepieciešams, bateriju nomaiņa. Putekļi, kas savācas jūsu dūmu detektorā, var ietekmēt jūsu dūmu detektora darbību. Izmantojiet putekļsūcēju, lai izsūktu putekļus un zirnekļu tīklus no detektoriem. Ja jūsu dūmu detektoram ir vairāk nekā 10 gadu, ieteicams to nomainīt.

Ja jums ir profesionāli uzraudzīta ugunsgrēka trauksmes sistēma – ko mēs ļoti iesakām – pirms ierīču bateriju nomaiņas pārliecinieties, ka jūsu drošības sistēma ir izslēgta.

 

Ūdens radītie bojājumi

Novērsiet ūdens radītos bojājumus un ietaupiet naudu, izmantojot ūdens noplūdes detektorus, kas savlaicīgi atklāj ūdens noplūdes un brīdina jūs pirms tās ir paspējušas sabojāt, piemēram, jūsu grīdu vai kaimiņu īpašumu.

 

Pavasara tīrīšanas padomi ārpus telpām

 

Mājas ārējās drošības pārbaude

Vienmēr ir svarīgi padomāt par to, kā jūsu māja izskatās mājas iebrucējam. Pavasara tīrīšanas laikā pārbaudiet savu māju, lai atklātu iespējamās drošības ievainojamības. Mēģiniet pārbaudīt savu teritoriju caur kramplauža acīm. Paskatieties uz savu pagalmu, lieveni vai pat gājēju celiņiem aiz mājas. Vai krūmi ir aizauguši, nodrošinot vieglu slēpšanās vietu iekāpējiem? Vai no ielas skaidri redzat ārdurvis? Vai ir tumšas, grūti pamanāmas vietas, kas būtu drošākas, izmantojot āra drošības kameras, kas ieraksta, vai kustību iedarbinātu apgaismojumu?

 

Teritorija

Pārliecinieties, ka jūsu mājas adrešu numuri ir pareizi izvietoti un labi redzami. Tas nodrošina, ka trauksmes gadījumā tie ir labi redzami reaģētājiem. Kā arī pārliecinieties, ka teritorija ir labi sakopta un tā nedod iespējas zagļiem nepamanītiem piekļūt vai novērot jūsu māju

 

Viedais garāžas durvju atvērējs

Jūsu garāža, iespējams, būs atvērta daudz biežāk, kad būs silts laiks. Tas padara iespējamu aizmirst to aizvērt. Ja regulāri ierodaties un ejat cauri garāžai, apsveriet iespēju izvēlēties gudru garāžas durvju atvērēju. Varat to aizvērt no jebkuras vietas, tieši no sava viedtālruņa, un pat saņemt brīdinājumus, ja aizmirstat to aizvērt.

 

Apgaismojums

Pārbaudiet visu apgaismojumu ap jūsu māju. Apstaigājiet sava īpašuma ārpusi, lai pārliecinātos, ka viss apgaismojums darbojas. Iespējams nepieciešams iegādāties papildus apgaismojumu, lai visa teritorija būtu labi pārredzama diennakts tumšajā laikā.

 

Novērošanas kameras

Ja jums ir drošības kameras, pārliecinieties, ka tās ir labā darba kārtībā. Āra drošības aprīkojumam ziema var radīt kaitējumu, tāpēc pārliecinieties, ka sniegs, ledus un temperatūras svārstības nav traucējušas jūsu video plūsmu. Notīriet visus kameras objektīvus ar mīkstu drānu un pievelciet visus stiprinājumus.

 

 

Pavasara tīrīšana nav paredzēta tikai mājas uzkopšanai — tas ir īstais laiks, lai pārliecinātos, ka jūsu mājas drošības ierīces ir tīras un pareizi uzturētas. Iekļaujot šos padomus savā pavasara tīrīšanas kontrolsarakstā, jūs varat palīdzēt nodrošināt, ka jūsu māja ir drošāka gan iekšpusē, gan ārpusē visu gadu.

 

Ja jums ir kādi jautājumi, lūdzu, sazinieties ar mums , lai iegūtu vairāk informācijas.

 

 

Izvēlies sev piemērotāko apsardzes sistēmu komplektu

Ja vēl neesat izlēmis par nepieciešamo aprīkojumu, zvaniet pa tālruni +371 67 67 7777 un mūsu speciālisti atbildēs uz Jūsu jautājumiem.

Apsardzes sistēmas akcija 10 eur menesī